Zo ver is het volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter nog niet en bovendien zal in een aantal landen nog parlementaire toestemming moeten worden verkregen.

Een paar uur voor het akkoord lichtte de president van de Europese Centrale Bank Draghi het beleid van de bank aan het Europese parlement toe.

Draghi is overtuigd van het voortbestaan en de kracht van de euro en de eurozone. Wel benadrukte hij dat de ECB volgens het Europese pact niet grootschalig aan monetaire financiering mag doen, zoals in de VS en het VK het geval is.

Bovendien zou zo'n beleid de geloofwaardigheid van de ECB op het spel zetten, iets waaraan in het huidige klimaat met veel wantrouwen geen behoefte is.

Zo ver is het volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter nog niet en bovendien zal in een aantal landen nog parlementaire toestemming moeten worden verkregen. Een paar uur voor het akkoord lichtte de president van de Europese Centrale Bank Draghi het beleid van de bank aan het Europese parlement toe. Draghi is overtuigd van het voortbestaan en de kracht van de euro en de eurozone. Wel benadrukte hij dat de ECB volgens het Europese pact niet grootschalig aan monetaire financiering mag doen, zoals in de VS en het VK het geval is. Bovendien zou zo'n beleid de geloofwaardigheid van de ECB op het spel zetten, iets waaraan in het huidige klimaat met veel wantrouwen geen behoefte is.