Maar het verdwijnen van de petrodollar kan een energiecrisis zonder voorgaande veroorzaken. De Amerikanen zouden het voordeel van relatief lage energieprijzen verliezen en dat zal niet zonder gevolgen blijven. De komende crisis zou veel meer te maken hebben met de gezondheid van de dollar dan met de beschikbaarheid van olie.

Het grote gevaar is dat de situatie op de oliemarkt volledig scheef wordt getrokken en dat vraag en aanbod elkaar niet meer of alleszins toch niet meer in voldoende mate zullen vinden. Onderhuids broeit er vanalles op de oliemarkt en dat zal niet zonder gevolgen blijven.

Maar het verdwijnen van de petrodollar kan een energiecrisis zonder voorgaande veroorzaken. De Amerikanen zouden het voordeel van relatief lage energieprijzen verliezen en dat zal niet zonder gevolgen blijven. De komende crisis zou veel meer te maken hebben met de gezondheid van de dollar dan met de beschikbaarheid van olie. Het grote gevaar is dat de situatie op de oliemarkt volledig scheef wordt getrokken en dat vraag en aanbod elkaar niet meer of alleszins toch niet meer in voldoende mate zullen vinden. Onderhuids broeit er vanalles op de oliemarkt en dat zal niet zonder gevolgen blijven.