De koers bereikte gisteren op 14,30 dollar op de beurs van New York een nieuwe piek voor de afgelopen 52 weken. Die beurskoers is in de afgelopen weken steil de lucht ingevlogen.

Bovendien slaagde het bedrijf er in om een verdubbeling van het kwartaaldividend aan te kondigen. Dat kwartaaldividend bedraagt nu 10 dollarcent.

De beleggers liggen dus duidelijk niet wakker van de Europese problemen van Ford, ze dragen het aandeel van de autoconstructeur zelfs op de handen.

Volgens Ford CEO Alan Mulally vormt de stijging van de beurskoers het bewijs dat het turnaround plan van het bedrijf werkt en dat op het ingeslagen pad verder moet worden gedaan. Mulally legde zijn verklaring af in een "First on CNBC" dat rechtstreeks werd uitgezonden van de Detroit Auto Show.

Mulally beklemtoonde dat het leggen van de focus op de Ford en de Lincoln merken strategisch de juiste zet is gebleken. In de Verenigde Staten draait het bedrijf weer op wieltjes, in zoverre dat er dit jaar nogmaals 2200 nieuwe medewerkers zullen worden aangeworden. Vorig jaar kwamen er in de VS meer dan 8000 nieuwe jobs bij.

Standard & Poor's geeft toe dat er weliswaar sprake is van een duidelijke verbetering, maar is nog niet van plan om Ford de status van investment-grade credit rating terug te geven.

Eerst zal het bedrijf moeten aantonen dat de basis van de winstgevendheid nog kan worden verbreed. Tegen die achtergrond moet de sluiting van de Ford-fabriek in Genk worden bekeken.

De koers bereikte gisteren op 14,30 dollar op de beurs van New York een nieuwe piek voor de afgelopen 52 weken. Die beurskoers is in de afgelopen weken steil de lucht ingevlogen. Bovendien slaagde het bedrijf er in om een verdubbeling van het kwartaaldividend aan te kondigen. Dat kwartaaldividend bedraagt nu 10 dollarcent. De beleggers liggen dus duidelijk niet wakker van de Europese problemen van Ford, ze dragen het aandeel van de autoconstructeur zelfs op de handen. Volgens Ford CEO Alan Mulally vormt de stijging van de beurskoers het bewijs dat het turnaround plan van het bedrijf werkt en dat op het ingeslagen pad verder moet worden gedaan. Mulally legde zijn verklaring af in een "First on CNBC" dat rechtstreeks werd uitgezonden van de Detroit Auto Show. Mulally beklemtoonde dat het leggen van de focus op de Ford en de Lincoln merken strategisch de juiste zet is gebleken. In de Verenigde Staten draait het bedrijf weer op wieltjes, in zoverre dat er dit jaar nogmaals 2200 nieuwe medewerkers zullen worden aangeworden. Vorig jaar kwamen er in de VS meer dan 8000 nieuwe jobs bij. Standard & Poor's geeft toe dat er weliswaar sprake is van een duidelijke verbetering, maar is nog niet van plan om Ford de status van investment-grade credit rating terug te geven. Eerst zal het bedrijf moeten aantonen dat de basis van de winstgevendheid nog kan worden verbreed. Tegen die achtergrond moet de sluiting van de Ford-fabriek in Genk worden bekeken.