Ter herinnering voor beleggers die de afgelopen maanden in een diepe winterslaap verkeerden : de Belgische biotechaandelen hebben er een geweldig 2012 opzitten.

Het jarenlang volgehouden onderzoek werpt zijn vruchten af. Het meest in het oog springende biotechbedrijf is Thrombogenics. Het Leuvense biotechnologiebedrijf lanceert deze maand zijn product Jetrea op de Amerikaanse markt.

Het product, tegen oogaandoeningen, werd een maand geleden in de VSA goedgekeurd. Vorige week vrijdag vernamen we dat een Europese jury geoordeeld heeft dat Jetrea ook op de Europese markt mag komen. De Europese Commissie moet nu nog een definitieve akkoord geven.

Dat zal binnen 2 à 3 maanden gebeuren. Europa volgt in de meeste gevallen de beslissing van de Amerikaanse Food and

Drug Administration. Analisten voorspellen piekverkopen van zo'n 700 miljoen euro tegen 2020.

Met de koersreactie van de afgelopen dagen ondervinden beleggers dat volatiliteit een belangrijk onderdeel van beleggen in biotechwaarden uitmaakt. Volatiliteit is voor de koers van Thrombogenics echter een synomiem voor een noodzakelijke correctie.

De stijging van 2012 heeft heel wat technische indicatoren in het rood (=oververkocht gebied) geduwd en deze toestand moet nu afgebouwd worden. Deze correctie biedt volgens Geert Van Herck wel instapkansen voor geïnteresseerde beleggers.

Ter herinnering voor beleggers die de afgelopen maanden in een diepe winterslaap verkeerden : de Belgische biotechaandelen hebben er een geweldig 2012 opzitten. Het jarenlang volgehouden onderzoek werpt zijn vruchten af. Het meest in het oog springende biotechbedrijf is Thrombogenics. Het Leuvense biotechnologiebedrijf lanceert deze maand zijn product Jetrea op de Amerikaanse markt. Het product, tegen oogaandoeningen, werd een maand geleden in de VSA goedgekeurd. Vorige week vrijdag vernamen we dat een Europese jury geoordeeld heeft dat Jetrea ook op de Europese markt mag komen. De Europese Commissie moet nu nog een definitieve akkoord geven. Dat zal binnen 2 à 3 maanden gebeuren. Europa volgt in de meeste gevallen de beslissing van de Amerikaanse Food and Drug Administration. Analisten voorspellen piekverkopen van zo'n 700 miljoen euro tegen 2020. Met de koersreactie van de afgelopen dagen ondervinden beleggers dat volatiliteit een belangrijk onderdeel van beleggen in biotechwaarden uitmaakt. Volatiliteit is voor de koers van Thrombogenics echter een synomiem voor een noodzakelijke correctie. De stijging van 2012 heeft heel wat technische indicatoren in het rood (=oververkocht gebied) geduwd en deze toestand moet nu afgebouwd worden. Deze correctie biedt volgens Geert Van Herck wel instapkansen voor geïnteresseerde beleggers.