De Amerikaanse dollar was vrijdag 10 mei voor het eerst in 4 jaar tijd meer dan 100 yen waard.

De yen gleed verder weg na nieuws van het Japanse ministerie van Financiën die het geloof aanwakkerde dat de carry trade met de munt zal aanhouden.

Ook ABN Amro j ziet de yen de weg omlaag vervolgen vanwege de verwachting dat er meer monetaire verruiming zal plaatsvinden in het Aziatische land, opleving van carry trade en meer Japanse overzeese investeringen.

De centrale bank van Japan zal doorgaan met het opkopen van obligaties. Dat zet de rente onder druk. Daardoor zullen Japanse beleggers in het buitenland op zoek gaan naar rendement.

ABN Amro denkt dat Amerikaanse dollar verderop in het jaar 110 yen waard zal zijn. Zonder meer zal een zwakkere yen de exportwinsten versterken. Dat creëert een positief klimaat voor Japanse aandelen.

De Amerikaanse dollar was vrijdag 10 mei voor het eerst in 4 jaar tijd meer dan 100 yen waard. De yen gleed verder weg na nieuws van het Japanse ministerie van Financiën die het geloof aanwakkerde dat de carry trade met de munt zal aanhouden. Ook ABN Amro j ziet de yen de weg omlaag vervolgen vanwege de verwachting dat er meer monetaire verruiming zal plaatsvinden in het Aziatische land, opleving van carry trade en meer Japanse overzeese investeringen. De centrale bank van Japan zal doorgaan met het opkopen van obligaties. Dat zet de rente onder druk. Daardoor zullen Japanse beleggers in het buitenland op zoek gaan naar rendement. ABN Amro denkt dat Amerikaanse dollar verderop in het jaar 110 yen waard zal zijn. Zonder meer zal een zwakkere yen de exportwinsten versterken. Dat creëert een positief klimaat voor Japanse aandelen.