Daardoor zou de politieke druk op de Europese Centrale Bank weer kunnen toenemen. De Duitse economie kan een stijging van de koers van de euro wel de baas, zo meent JPMorgan Asset Management.

Dat ligt echter anders voor zwakke economieën zoals de Portugese en de Griekse. Nigel James Rayment, manager van JPMorgan's Euro Managed Currency Plus Fund, gelooft dan ook niet in een verdere appreciatie van de euro.

Volgens Rayment is de euro nu al overkocht en is een correctie onvermijdelijk. Hij ziet de Europese eenheidsmunt niet op de huidige niveaus standhouden. Binnen Europa zelf zijn er heel wat stressfactoren die vroeg of laat opnieuw de kop kunnen opsteken.

Daardoor zou de politieke druk op de Europese Centrale Bank weer kunnen toenemen. De Duitse economie kan een stijging van de koers van de euro wel de baas, zo meent JPMorgan Asset Management. Dat ligt echter anders voor zwakke economieën zoals de Portugese en de Griekse. Nigel James Rayment, manager van JPMorgan's Euro Managed Currency Plus Fund, gelooft dan ook niet in een verdere appreciatie van de euro. Volgens Rayment is de euro nu al overkocht en is een correctie onvermijdelijk. Hij ziet de Europese eenheidsmunt niet op de huidige niveaus standhouden. Binnen Europa zelf zijn er heel wat stressfactoren die vroeg of laat opnieuw de kop kunnen opsteken.