Alles ging goed zodra de koers van de yuan bleef stijgen, maar inmiddels lijkt de trend te zijn omgeslagen. Daardoor kunnen er problemen ontstaan bij sommige van die gestructureerde producten. Beleggers kunnen grote verliezen lijden op hun posities in deze gestructureerde producten.

Morgan Stanley waarschuwt dat een verdere koersdaling van de yuan serieus pijn kan doen. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan wanneer de Chinese centrale bank zal proberen om een einde te maken aan de carry trades die in de afgelopen de economische zeepbel in China hielpen financieren.

Alles ging goed zodra de koers van de yuan bleef stijgen, maar inmiddels lijkt de trend te zijn omgeslagen. Daardoor kunnen er problemen ontstaan bij sommige van die gestructureerde producten. Beleggers kunnen grote verliezen lijden op hun posities in deze gestructureerde producten. Morgan Stanley waarschuwt dat een verdere koersdaling van de yuan serieus pijn kan doen. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan wanneer de Chinese centrale bank zal proberen om een einde te maken aan de carry trades die in de afgelopen de economische zeepbel in China hielpen financieren.