Het faillissementspercentage van Amerikaanse High Yield bedrijven in de afgelopen 12 maanden is volgens S&P in december 2010 uitgekomen op 3,27%, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

Dit is lager dan het meest optimistische scenario dat S&P in het begin van het jaar voorzag, waarbij een percentage van 4,3% werd voorspeld. Het lagere percentage komt door het sneller dan verwachte herstel van de economie en de ruime liquiditeitsverstrekking.

Dit zorgde voor betere bedrijfsresultaten en een gunstige omgeving voor herfinancieringen. S&P verwacht volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat het faillissementspercentage verder zal dalen naar 2,4% in september.

Het faillissementspercentage van Amerikaanse High Yield bedrijven in de afgelopen 12 maanden is volgens S&P in december 2010 uitgekomen op 3,27%, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Dit is lager dan het meest optimistische scenario dat S&P in het begin van het jaar voorzag, waarbij een percentage van 4,3% werd voorspeld. Het lagere percentage komt door het sneller dan verwachte herstel van de economie en de ruime liquiditeitsverstrekking. Dit zorgde voor betere bedrijfsresultaten en een gunstige omgeving voor herfinancieringen. S&P verwacht volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat het faillissementspercentage verder zal dalen naar 2,4% in september.