Dat meldde de Franse krant La Tribune op basis van anonieme bronnen, zo merkt ABN Amro op. Air France-KLM heeft onlangs een belang van 25% genomen in de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia.

Dat moet een kostenbesparing opleveren van EUR 720 miljoen. De inkomsten moeten er bovendien door stijgen.

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij timmert flink aan de weg in deze moeilijke markt. Alitalia is volgens ABN Amro geen koopje (Air France-KLM betaalt EUR 323 miljoen) maar de samenwerking tussen beide bedrijven is veelbelovend, zeker in deze moeilijke markt.

Verder voert Air France-KLM momenteel een verbeten strijd om de kosten te verlagen om de winstgevendheid op peil te houden. De daling van de olieprijs helpt daarbij. ABN Amro handhaaft het advies op Houden voor de luchtvaartmaatschappij.

Dat meldde de Franse krant La Tribune op basis van anonieme bronnen, zo merkt ABN Amro op. Air France-KLM heeft onlangs een belang van 25% genomen in de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Dat moet een kostenbesparing opleveren van EUR 720 miljoen. De inkomsten moeten er bovendien door stijgen. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij timmert flink aan de weg in deze moeilijke markt. Alitalia is volgens ABN Amro geen koopje (Air France-KLM betaalt EUR 323 miljoen) maar de samenwerking tussen beide bedrijven is veelbelovend, zeker in deze moeilijke markt. Verder voert Air France-KLM momenteel een verbeten strijd om de kosten te verlagen om de winstgevendheid op peil te houden. De daling van de olieprijs helpt daarbij. ABN Amro handhaaft het advies op Houden voor de luchtvaartmaatschappij.