Maar in Europa was het wachten tot de jaren '70 voor uitzendarbeid van zijn "klandestien" juridisch karakter verlost was.

Op economisch vlak is tijdelijk werk volgens Arnaud Delaunay van Leleux meestal het best geplaatst om signalen van een vertraging van de economie (werkgevers verminderen immers hun activiteit in afwachting van een daling van de finale vraag) te vertonen.

Als zodanig heeft de vraag naar tijdelijke arbeidskrachten de neiging om vroeger en vooral sneller dan de algemene werkgelegenheid af te nemen.

Omgekeerd, wanneer de economie tekenen van herstel vertoont, geven werkgevers er de voorkeur aan om meer gebruik te maken van tijdelijk werk.

Na de forse klappen van 2008 zorgt de opleving van de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten (30% van de EBITA van Randstad) en het verdere herstel van de uitzendmarkt in Frankrijk (21% van de EBITA van Randstad) voor betere resultaten

in de ganse uitzendsector (waartoe naast Randstad ook Adecco behoort).

Voor zover de meerderheid van de kosten gerelateerd zijn aan de totale loonmassa en er al tal van bezuinigingen doorgevoerd zijn in de structuur van Randstad levert een stijging van de omzet tot een aanzienlijke verbetering van de operationele marge. Delaunay heeft een koopadvies voor Randstad.

Maar in Europa was het wachten tot de jaren '70 voor uitzendarbeid van zijn "klandestien" juridisch karakter verlost was. Op economisch vlak is tijdelijk werk volgens Arnaud Delaunay van Leleux meestal het best geplaatst om signalen van een vertraging van de economie (werkgevers verminderen immers hun activiteit in afwachting van een daling van de finale vraag) te vertonen. Als zodanig heeft de vraag naar tijdelijke arbeidskrachten de neiging om vroeger en vooral sneller dan de algemene werkgelegenheid af te nemen. Omgekeerd, wanneer de economie tekenen van herstel vertoont, geven werkgevers er de voorkeur aan om meer gebruik te maken van tijdelijk werk. Na de forse klappen van 2008 zorgt de opleving van de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten (30% van de EBITA van Randstad) en het verdere herstel van de uitzendmarkt in Frankrijk (21% van de EBITA van Randstad) voor betere resultaten in de ganse uitzendsector (waartoe naast Randstad ook Adecco behoort). Voor zover de meerderheid van de kosten gerelateerd zijn aan de totale loonmassa en er al tal van bezuinigingen doorgevoerd zijn in de structuur van Randstad levert een stijging van de omzet tot een aanzienlijke verbetering van de operationele marge. Delaunay heeft een koopadvies voor Randstad.