Het gewogen gemiddelde van de rente op 5-jaars leningen van alle 16 euro landen was donderdag 3,05%. De Duitse rente op een 5-jaars lening was op datzelfde moment 1,95%.

Voor de sterke landen is het duidelijk dat de kosten omhoog zullen gaan, maar dit plan zal de zwakkere landen helpen om hun financiering rond te krijgen.

Deutsche Bank heeft vorige week een zogenaamd plan B gelanceerd om de euro crisis aan te pakken. In dit plan zou de ECB voor 1-jaars leningen alleen nog onderpand accepteren van Investment Grade staatsobligaties met een rating lager dan AAA.

Hierdoor ontstaat er volgens Theodoor Gilissen Bankiers nieuwe vraag naar de staatsobligaties van Spanje, Italië, Portugal en Ierland. Daarnaast doet men de aanbeveling dat er geen onderpand bijgestort hoeft te worden als de waarde ervan daalt.

Het gewogen gemiddelde van de rente op 5-jaars leningen van alle 16 euro landen was donderdag 3,05%. De Duitse rente op een 5-jaars lening was op datzelfde moment 1,95%. Voor de sterke landen is het duidelijk dat de kosten omhoog zullen gaan, maar dit plan zal de zwakkere landen helpen om hun financiering rond te krijgen. Deutsche Bank heeft vorige week een zogenaamd plan B gelanceerd om de euro crisis aan te pakken. In dit plan zou de ECB voor 1-jaars leningen alleen nog onderpand accepteren van Investment Grade staatsobligaties met een rating lager dan AAA. Hierdoor ontstaat er volgens Theodoor Gilissen Bankiers nieuwe vraag naar de staatsobligaties van Spanje, Italië, Portugal en Ierland. Daarnaast doet men de aanbeveling dat er geen onderpand bijgestort hoeft te worden als de waarde ervan daalt.