Nederland, Oostenrijk, Slowakije en Slovenië lieten weten dat ook zij nu onderpand willen ontvangen in ruil voor goedkeuring van het reddingsplan.

Landen zijn vrij om zelf te onderhandelen met de Grieken over de voorwaarden van de steun die verleend wordt. Voor de Sociaal Democraten in Finland was het verkrijgen van onderpand bij het reddingsplan een vereiste om een regeringscoalitie te vormen en in te stemmen met het reddingsplan.

Juist op het moment dat meer samenwerking en eenheid nodig is worden individuele belangen op de eerste plaats gezet, met als risico dat het Griekse reddingsplan vertraging op zal lopen.

Omdat het voor Griekenland niet haalbaar lijkt om aan meer landen onderpand te geven, lijkt het voor de hand liggen dat Finland niet mee zal doen aan het reddingsplan wanneer ze bij hun standpunt blijven.

Een lichtpuntje is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat ondanks de onrust de 10-jaars rentetarieven van Italië en Spanje onder de 5% bleven liggen."

Nederland, Oostenrijk, Slowakije en Slovenië lieten weten dat ook zij nu onderpand willen ontvangen in ruil voor goedkeuring van het reddingsplan. Landen zijn vrij om zelf te onderhandelen met de Grieken over de voorwaarden van de steun die verleend wordt. Voor de Sociaal Democraten in Finland was het verkrijgen van onderpand bij het reddingsplan een vereiste om een regeringscoalitie te vormen en in te stemmen met het reddingsplan. Juist op het moment dat meer samenwerking en eenheid nodig is worden individuele belangen op de eerste plaats gezet, met als risico dat het Griekse reddingsplan vertraging op zal lopen. Omdat het voor Griekenland niet haalbaar lijkt om aan meer landen onderpand te geven, lijkt het voor de hand liggen dat Finland niet mee zal doen aan het reddingsplan wanneer ze bij hun standpunt blijven. Een lichtpuntje is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat ondanks de onrust de 10-jaars rentetarieven van Italië en Spanje onder de 5% bleven liggen."