Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in augustus teruggevallen tot het laagste niveau voor de afgelopen maanden. De beleggers maken zich in toenemende mate zorgen over de hoge werkloosheid.

Bovendien raken steeds meer Amerikanen financieel in de problemen. Toch was het sentiment in het tweede deel van de maand beter dan in het eerste deel, zo blijkt uit de Reuters/University of Michigan Surveys of Consumers index.

De index stond in augustus op 66, tegenover een stand van 65,70 in juli. Nochtans kwam het consumentenvertrouwen hoger dan verwacht uit, want de consensus lag op een index van 64,50.

Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in augustus teruggevallen tot het laagste niveau voor de afgelopen maanden. De beleggers maken zich in toenemende mate zorgen over de hoge werkloosheid. Bovendien raken steeds meer Amerikanen financieel in de problemen. Toch was het sentiment in het tweede deel van de maand beter dan in het eerste deel, zo blijkt uit de Reuters/University of Michigan Surveys of Consumers index.De index stond in augustus op 66, tegenover een stand van 65,70 in juli. Nochtans kwam het consumentenvertrouwen hoger dan verwacht uit, want de consensus lag op een index van 64,50.