Dat geeft volgens ABN Amro aan dat er toch wel een licht nerveuze spanning boven de beurs hangt.

Naast Griekenland wordt deze mede gevoed door de voorzichtige indicaties van het bedrijfsleven voor 2010. Men constateert verbetering in de economie, maar maakt zich wel zorgen over de te realiseren winstmarges.

De reden is dat de consumentenvraag zich nog zwak ontwikkelt. Verandering hierin kan pas ontstaan zodra zich een verbetering op de arbeidsmarkt aandient.

De beurs zoekt bevestiging en vindt dat er voldoende is vooruitgelopen op het economische herstel. Een Griekse oplossing en cijfers over de uitzendwezen en de arbeidsmarkt worden de sfeermakers op de korte termijn.

Toch verwacht ABN Amro dat de verbetering op de arbeidsmarkt nog enige tijd op zich kan laten wachten. Het is te hopen dat beleggers zich niet te ongeduldig opstellen. Dan zouden de technische haarscheurtjes kunnen barsten en wordt het zijwaartse trendkanaal aan de verkeerde kant verlaten.

Dat geeft volgens ABN Amro aan dat er toch wel een licht nerveuze spanning boven de beurs hangt. Naast Griekenland wordt deze mede gevoed door de voorzichtige indicaties van het bedrijfsleven voor 2010. Men constateert verbetering in de economie, maar maakt zich wel zorgen over de te realiseren winstmarges. De reden is dat de consumentenvraag zich nog zwak ontwikkelt. Verandering hierin kan pas ontstaan zodra zich een verbetering op de arbeidsmarkt aandient. De beurs zoekt bevestiging en vindt dat er voldoende is vooruitgelopen op het economische herstel. Een Griekse oplossing en cijfers over de uitzendwezen en de arbeidsmarkt worden de sfeermakers op de korte termijn. Toch verwacht ABN Amro dat de verbetering op de arbeidsmarkt nog enige tijd op zich kan laten wachten. Het is te hopen dat beleggers zich niet te ongeduldig opstellen. Dan zouden de technische haarscheurtjes kunnen barsten en wordt het zijwaartse trendkanaal aan de verkeerde kant verlaten.