Galapagos heeft alle doelstellingen voor de eerste 6 maanden van 2009 behaald," aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

"Galapagos heeft nu drie kandidaat medicijnen in klinische ontwikkeling en tegelijkertijd drie preklinische programma's die de klinische testfase in de mens in zullen gaan in 2010. Daarnaast hebben we een groot aantal programma's die op weg zijn naar de kliniek. Ons kandidaat medicijn GLPG0259 tegen reuma, het eerste programma van Galapagos gebaseerd op een Galapagos target, heeft in een Fase I klinische studie bewezen veilig te zijn en over een uitstekend farmaco-kinetisch profiel te beschikken, wat een eenmaal daagse orale dosis mogelijk maakt. Verder loopt er op dit moment een Fase I studie met GLPG0187 tegen botmetastases. De resultaten hiervan worden in de komende maanden bekend gemaakt. In onze allianties zien we een continuering van successen en we zijn daardoor in staat om één van de meest uitgebreide R&D programma's binnen de Europese biotech te financieren."

"Galapagos gaat door met het leveren van een sterke omzetgroei en vooruitgang in het bereiken van onze strategische doelstellingen, en dit met een goede kostenbeheersing. Het sterk verbeterde resultaat van BioFocus DPI in combinatie met het behalen van succesbetalingen binnen de alliantie programma's hebben ertoe bijgedragen dat zowel de cashburn als het netto verlies van Galapagos drastisch zijn verminderd in de eerste helft van 2009," zegt Guillaume Jetten, Chief Financial Officer. "Ervan uitgaande dat beide divisies in dezelfde lijn zullen presteren in het tweede halfjaar, handhaven wij de verwachting voor een jaaromzet van €100 M met een eindejaars kaspositie van €20 M."

Galapagos heeft alle doelstellingen voor de eerste 6 maanden van 2009 behaald," aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Galapagos heeft nu drie kandidaat medicijnen in klinische ontwikkeling en tegelijkertijd drie preklinische programma's die de klinische testfase in de mens in zullen gaan in 2010. Daarnaast hebben we een groot aantal programma's die op weg zijn naar de kliniek. Ons kandidaat medicijn GLPG0259 tegen reuma, het eerste programma van Galapagos gebaseerd op een Galapagos target, heeft in een Fase I klinische studie bewezen veilig te zijn en over een uitstekend farmaco-kinetisch profiel te beschikken, wat een eenmaal daagse orale dosis mogelijk maakt. Verder loopt er op dit moment een Fase I studie met GLPG0187 tegen botmetastases. De resultaten hiervan worden in de komende maanden bekend gemaakt. In onze allianties zien we een continuering van successen en we zijn daardoor in staat om één van de meest uitgebreide R&D programma's binnen de Europese biotech te financieren.""Galapagos gaat door met het leveren van een sterke omzetgroei en vooruitgang in het bereiken van onze strategische doelstellingen, en dit met een goede kostenbeheersing. Het sterk verbeterde resultaat van BioFocus DPI in combinatie met het behalen van succesbetalingen binnen de alliantie programma's hebben ertoe bijgedragen dat zowel de cashburn als het netto verlies van Galapagos drastisch zijn verminderd in de eerste helft van 2009," zegt Guillaume Jetten, Chief Financial Officer. "Ervan uitgaande dat beide divisies in dezelfde lijn zullen presteren in het tweede halfjaar, handhaven wij de verwachting voor een jaaromzet van €100 M met een eindejaars kaspositie van €20 M."