China is immers de grootste exporteur van de wereld, heeft de hoogste valutareserves, is goed voor 15% van het wereldwijde bbp en maakt een hoge economische groei door.

Het beeld lijkt de laatste tijd iets minder rooskleurig te worden. Allereerst stelde de Chinese regering de groeidoelstelling voor het land bij van 8% naar 7,5%.

Al eerder werd op een lagere groeidoelstelling gehint, maar toch gaf deze bijstelling even een schok.

Het feitelijke groeipercentage lag tot nu toe echter ruimschoots boven de doelstelling, gemiddeld 11% per jaar sinds 2005, en waarschijnlijk zal dat dit jaar ook gelden.

Na jaren van hoge groei is dit lagere percentage alleen maar logisch.

China is immers de grootste exporteur van de wereld, heeft de hoogste valutareserves, is goed voor 15% van het wereldwijde bbp en maakt een hoge economische groei door. Het beeld lijkt de laatste tijd iets minder rooskleurig te worden. Allereerst stelde de Chinese regering de groeidoelstelling voor het land bij van 8% naar 7,5%. Al eerder werd op een lagere groeidoelstelling gehint, maar toch gaf deze bijstelling even een schok. Het feitelijke groeipercentage lag tot nu toe echter ruimschoots boven de doelstelling, gemiddeld 11% per jaar sinds 2005, en waarschijnlijk zal dat dit jaar ook gelden. Na jaren van hoge groei is dit lagere percentage alleen maar logisch.