De vraag is of het land er in zal slagen om die volgende stap tot een goed einde te brengen, dan wel of China gedoemd is om te mislukken. Het antwoord op deze vraag weten we pas binnen x aantal jaren, het is nog veel te vroeg om er nu al een antwoord op te formuleren.

Zuid-Korea en Taiwan achterna

Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, is van mening dat China een periode van lagere groei tegemoet gaat, groei die weliswaar relatief stabile zal blijven. Die groei zal op de eerste plaats consumentengericht zijn.

Uiteindelijk zal China moeten beseffen voor welke uitdaging het land staat. Verandering van regime is noodzakelijk om het land verder omhoog te duwen, in een volgende fase zal China zich op het niveau van landen als Taiwan of Zuid-Korea moeten weten te hijsen.

De vraag is of het land er in zal slagen om die volgende stap tot een goed einde te brengen, dan wel of China gedoemd is om te mislukken. Het antwoord op deze vraag weten we pas binnen x aantal jaren, het is nog veel te vroeg om er nu al een antwoord op te formuleren. Zuid-Korea en Taiwan achternaAndreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, is van mening dat China een periode van lagere groei tegemoet gaat, groei die weliswaar relatief stabile zal blijven. Die groei zal op de eerste plaats consumentengericht zijn. Uiteindelijk zal China moeten beseffen voor welke uitdaging het land staat. Verandering van regime is noodzakelijk om het land verder omhoog te duwen, in een volgende fase zal China zich op het niveau van landen als Taiwan of Zuid-Korea moeten weten te hijsen.