De wateractiviteiten worden verkocht voor 1,54 miljard euro wat volgens analisten een goede prijs is. Dankzij de verkoop kan Veolia zijn schulden afbouwen met 1,45 miljard euro. Op die manier zit de groep via een enkele transactie al op de helft van de beoogde schuldafbouw tegen eind 2013. Veolia wil immers zijn netto financiële schuld tegen 31/12/2013 verminderen van 14,7 miljard euro naar 12 miljard euro.

De verkoop van de gereguleerde wateractiviteiten in het VK is de eerste van drie geplande desinvesteringen. De twee andere activiteiten zijn de afvalactiviteiten in de VS en het belang van 50% in de transportmaatschappij Veolia Transdev.

De versnelling van het schuldafbouwplan was noodzakelijk om de doelstelling te halen. De voorbije jaren had het proces maar weinig vruchten afgeworpen.

De wateractiviteiten worden verkocht voor 1,54 miljard euro wat volgens analisten een goede prijs is. Dankzij de verkoop kan Veolia zijn schulden afbouwen met 1,45 miljard euro. Op die manier zit de groep via een enkele transactie al op de helft van de beoogde schuldafbouw tegen eind 2013. Veolia wil immers zijn netto financiële schuld tegen 31/12/2013 verminderen van 14,7 miljard euro naar 12 miljard euro.De verkoop van de gereguleerde wateractiviteiten in het VK is de eerste van drie geplande desinvesteringen. De twee andere activiteiten zijn de afvalactiviteiten in de VS en het belang van 50% in de transportmaatschappij Veolia Transdev.De versnelling van het schuldafbouwplan was noodzakelijk om de doelstelling te halen. De voorbije jaren had het proces maar weinig vruchten afgeworpen.