Ook had Veolia last van weergerelateerde aangelegenheden bij het onderdeel Watermanagement. De omzet kwam uit op EUR 36,2 miljard, een stijging van 13,4%.

De nettowinst viel 56% lager uit op EUR 405 miljoen, maar dit cijfer is volgens ABN Amro zwaar aangetast door de afschrijving op het afvalmanagement-onderdeel (Sulo).

Het dividend blijft gehandhaafd (EUR 1,21), ondanks eerdere indicaties over een verhoging. Deze beslissing is wat ons betreft financieel verstandig. Opvallend is de bedoeling van het bedrijf om zo snel mogelijk kasstroompositief te zijn.

Veolia wil dat doen door met 44% te snijden in de netto-investeringen, voor EUR 1 miljard aan onderdelen te verkopen en verdere kosten te besparen.

ABN Amro denkt dat dit door investeerders goed zal worden ontvangen, ondanks de zwakkere EBITDA-perspectieven die het brengt. De bank handhaaft het advies op Kopen.

Ook had Veolia last van weergerelateerde aangelegenheden bij het onderdeel Watermanagement. De omzet kwam uit op EUR 36,2 miljard, een stijging van 13,4%. De nettowinst viel 56% lager uit op EUR 405 miljoen, maar dit cijfer is volgens ABN Amro zwaar aangetast door de afschrijving op het afvalmanagement-onderdeel (Sulo). Het dividend blijft gehandhaafd (EUR 1,21), ondanks eerdere indicaties over een verhoging. Deze beslissing is wat ons betreft financieel verstandig. Opvallend is de bedoeling van het bedrijf om zo snel mogelijk kasstroompositief te zijn. Veolia wil dat doen door met 44% te snijden in de netto-investeringen, voor EUR 1 miljard aan onderdelen te verkopen en verdere kosten te besparen. ABN Amro denkt dat dit door investeerders goed zal worden ontvangen, ondanks de zwakkere EBITDA-perspectieven die het brengt. De bank handhaaft het advies op Kopen.