De kans is op grote instabiliteit in zijn land, want de opvolging is allesbehalve verzekerd.

Venezuela is een grote olieproducent, dus de schokken kunnen ook op de oliemarkten worden gevoeld. Wanneer er onrust in het land ontstaat, kan de olieprijs plots weer fors stijgen.

Een dergelijke stijging zou niettemin waarschijnlijk beperkt in tijd en ruimte zijn. Vice President Nicolas Maduro (die Chavez voorlopig zal vervangen) lijkt zich al klaar te maken voor verkiezingen, terwijl ook oppositieleider Henrique Capriles klaar staat. Laatstgenoemde leed vorig jaar op het nippertje een nederlaag tegen Chavez.

De kans is op grote instabiliteit in zijn land, want de opvolging is allesbehalve verzekerd. Venezuela is een grote olieproducent, dus de schokken kunnen ook op de oliemarkten worden gevoeld. Wanneer er onrust in het land ontstaat, kan de olieprijs plots weer fors stijgen. Een dergelijke stijging zou niettemin waarschijnlijk beperkt in tijd en ruimte zijn. Vice President Nicolas Maduro (die Chavez voorlopig zal vervangen) lijkt zich al klaar te maken voor verkiezingen, terwijl ook oppositieleider Henrique Capriles klaar staat. Laatstgenoemde leed vorig jaar op het nippertje een nederlaag tegen Chavez.