Maar liefst 99 van de onderzochte winkels zou zich niet aan de gemaakte prijsafspraken gehouden hebben. Maduro wil deze winkeliers dwingen om de prijzen te verlagen. Op die manier wil hij de hoogste inflatie in Zuid-Amerika een krachtige halt toeroepen.

Maduro, nogmaals met de morele steun van Chavez, wil een striktere controle op de prijzen. Binnenkort moeten de Venezolanen opnieuw naar de stembus en de zittende president zal hardnekkig proberen om zijn zitje veilig te stellen. Hij probeert nu de politieke kostprijs van de crisis door te schuiven naar de bedrijfswereld, maar de kans is klein dat hij daar in zal slagen.

Maar liefst 99 van de onderzochte winkels zou zich niet aan de gemaakte prijsafspraken gehouden hebben. Maduro wil deze winkeliers dwingen om de prijzen te verlagen. Op die manier wil hij de hoogste inflatie in Zuid-Amerika een krachtige halt toeroepen. Maduro, nogmaals met de morele steun van Chavez, wil een striktere controle op de prijzen. Binnenkort moeten de Venezolanen opnieuw naar de stembus en de zittende president zal hardnekkig proberen om zijn zitje veilig te stellen. Hij probeert nu de politieke kostprijs van de crisis door te schuiven naar de bedrijfswereld, maar de kans is klein dat hij daar in zal slagen.