Wereldwijd proberen de regeringen de koersen van hun valuta's te doen dalen, kwestie van de nationale economie te stimuleren. Het opbod wordt steeds groter, maar de stap die Venezuela afgelopen vrijdag heeft gezet mag toch wel bijzonder agressief worden genoemd.

Concreet wil de genomen stap zeggen dat het geld van de Venezolanen in het buitenland plotsklaps bijna de helft minder waard is. Sommige van de inwoners van het land hadden de bui tijdig zien hangen en hadden goud en zilver gekocht. Beide edelmetalen zijn uitgedrukt in bolivars plots 32% meer waard.

Wereldwijd proberen de regeringen de koersen van hun valuta's te doen dalen, kwestie van de nationale economie te stimuleren. Het opbod wordt steeds groter, maar de stap die Venezuela afgelopen vrijdag heeft gezet mag toch wel bijzonder agressief worden genoemd. Concreet wil de genomen stap zeggen dat het geld van de Venezolanen in het buitenland plotsklaps bijna de helft minder waard is. Sommige van de inwoners van het land hadden de bui tijdig zien hangen en hadden goud en zilver gekocht. Beide edelmetalen zijn uitgedrukt in bolivars plots 32% meer waard.