De man heeft in zijn land een socialistische revolutie ontketend en dat is iets waar de beleggers niet echt op zitten te wachten.

Sinds hij in 1999 aan de macht kwam, heeft Chavez meer dan 1000 bedrijven genationaliseerd. Daarom zal het waarschijnlijk verbazingwekkend in de oren klinken dat met Venezolaanse staatsobligaties onder Chavez heel wat te verdienen viel, meer bepaald 681%.

Dat komt neer op een return op jaarbasis van 14,70%. Beleggen in Venezolaanse staatsobligaties is uiteraard geen voor de hand liggende zaak, maar via fondsen als Oppenheimer Funds Inc. en Goldman Sachs Asset Management LP kon de particuliere belegger toch meeprofiteren van de hausse van de Venezolaanse staatsobligaties.

De fondsbeheerders vrezen echter dat een eventueel overlijden van Chavez de Venezolaanse obligaties minder goed zullen presteren.

De man heeft in zijn land een socialistische revolutie ontketend en dat is iets waar de beleggers niet echt op zitten te wachten. Sinds hij in 1999 aan de macht kwam, heeft Chavez meer dan 1000 bedrijven genationaliseerd. Daarom zal het waarschijnlijk verbazingwekkend in de oren klinken dat met Venezolaanse staatsobligaties onder Chavez heel wat te verdienen viel, meer bepaald 681%. Dat komt neer op een return op jaarbasis van 14,70%. Beleggen in Venezolaanse staatsobligaties is uiteraard geen voor de hand liggende zaak, maar via fondsen als Oppenheimer Funds Inc. en Goldman Sachs Asset Management LP kon de particuliere belegger toch meeprofiteren van de hausse van de Venezolaanse staatsobligaties. De fondsbeheerders vrezen echter dat een eventueel overlijden van Chavez de Venezolaanse obligaties minder goed zullen presteren.