Ten opzichte van de beurs van Caracas komt de beurs van New York met een stijging van 30% over vorig beursjaar er maar bleekjes uit. Het optimisme op de Venezolaanse beurs valt echter moeilijk te verklaren wanneer de economische fundamentals onder ogenschouw genomen worden.

In Venezuela wordt het politieke en economische landschap nog steeds overheerst door de figuur van de overleden president Hugo Chavez, wiens knettergek beleid wordt verder gezet door zijn opvolger Nicolas Maduro. Maduro heeft er in navolging van Chavez een economische puinhoop van gemaakt, maar daar liggen de beleggers blijkbaar niet wakker van.

Ten opzichte van de beurs van Caracas komt de beurs van New York met een stijging van 30% over vorig beursjaar er maar bleekjes uit. Het optimisme op de Venezolaanse beurs valt echter moeilijk te verklaren wanneer de economische fundamentals onder ogenschouw genomen worden. In Venezuela wordt het politieke en economische landschap nog steeds overheerst door de figuur van de overleden president Hugo Chavez, wiens knettergek beleid wordt verder gezet door zijn opvolger Nicolas Maduro. Maduro heeft er in navolging van Chavez een economische puinhoop van gemaakt, maar daar liggen de beleggers blijkbaar niet wakker van.