Volgens de Daily Mail wordt er nu opnieuw hardop gedroomd van de 'Repubblica Veneta'. De Venetianen vormden vroeger een onafhankelijke rijke stadsstaat en de herinnering aan dat glorieuze verleden leeft nog altijd bij de ongeveer 5 miljoen bewoners van de regio.

Venetië wil niet langer belastingen aan Rome betalen, zo blijkt. De Venetianen zijn het namelijk beu dat hun geld wordt verspild aan het arme zuiden van het land waar de criminaliteit hoogtij viert. Daarmee zet de zoveelste trend naar regionale onafhankelijkheid in Europa zich door.

Volgens de Daily Mail wordt er nu opnieuw hardop gedroomd van de 'Repubblica Veneta'. De Venetianen vormden vroeger een onafhankelijke rijke stadsstaat en de herinnering aan dat glorieuze verleden leeft nog altijd bij de ongeveer 5 miljoen bewoners van de regio. Venetië wil niet langer belastingen aan Rome betalen, zo blijkt. De Venetianen zijn het namelijk beu dat hun geld wordt verspild aan het arme zuiden van het land waar de criminaliteit hoogtij viert. Daarmee zet de zoveelste trend naar regionale onafhankelijkheid in Europa zich door.