De geboden coupon lag anderzijds onder de verwachtingen. Ook een veiling van Belgische staatsobligaties met een looptijd van drie jaar verliep succesvol. België zal dit jaar voor 80 miljard euro aan staatsobligaties proberen te plaatsen, met zowel een korte als een lange looptijd.

Spanje slaagde er op zijn beurt in om 5,50 miljard euro aan staatsobligaties te plaatsen aan 2,947%, ten opzichte van 3,449% bij de vorige veiling. Een dag eerder plaatste Spanje voor 6 miljard euro aan staatsobligaties via de banken.

Daarnaast werd voor 1 miljard euro verkocht aan obligaties met een looptijd van 18 maanden aan 3,367%, tegenover 3,721% op de december-veiling. Het was de bedoeling om maximum 6 miljard euro op te halen, nadat twee eerdere veilingen uitgesteld werden. Spanje moet dit jaar 192 miljard euro ophalen om zich te herfinancieren.

Chiara Cremonesi, fixed-income strategist bij UniCredit Bank AG in Londen, sprak van redelijk succesvolle veilingen, met een stevige vraag. In het geval van Spanje lag de bid-to- cover ratio echter duidelijk onder het niveau van de vorige veiling.

De geboden coupon lag anderzijds onder de verwachtingen. Ook een veiling van Belgische staatsobligaties met een looptijd van drie jaar verliep succesvol. België zal dit jaar voor 80 miljard euro aan staatsobligaties proberen te plaatsen, met zowel een korte als een lange looptijd. Spanje slaagde er op zijn beurt in om 5,50 miljard euro aan staatsobligaties te plaatsen aan 2,947%, ten opzichte van 3,449% bij de vorige veiling. Een dag eerder plaatste Spanje voor 6 miljard euro aan staatsobligaties via de banken. Daarnaast werd voor 1 miljard euro verkocht aan obligaties met een looptijd van 18 maanden aan 3,367%, tegenover 3,721% op de december-veiling. Het was de bedoeling om maximum 6 miljard euro op te halen, nadat twee eerdere veilingen uitgesteld werden. Spanje moet dit jaar 192 miljard euro ophalen om zich te herfinancieren. Chiara Cremonesi, fixed-income strategist bij UniCredit Bank AG in Londen, sprak van redelijk succesvolle veilingen, met een stevige vraag. In het geval van Spanje lag de bid-to- cover ratio echter duidelijk onder het niveau van de vorige veiling.