Die stijging houdt onder andere verband met de vrees dat Ierland nog deze week steun van Europa zal moeten aanvragen om een scenario vergelijkbaar met dat van Griekenland te voorkomen.

Daarnaast worden ook de problemen rond Portugal steeds nijpender. De veiling van Portugese staatsobligaties kan volgens Yoo later deze week belangrijk worden voor de stabilisatie van de financiële markten.

In afwachting dat we weten of de veiling een succes wordt, blijft de euro op de valutamarkten maar verzwakken. Daar zal waarschijnlijk geen verandering in komen zolang de rust in de eurozone niet is weergekeerd.

Die stijging houdt onder andere verband met de vrees dat Ierland nog deze week steun van Europa zal moeten aanvragen om een scenario vergelijkbaar met dat van Griekenland te voorkomen. Daarnaast worden ook de problemen rond Portugal steeds nijpender. De veiling van Portugese staatsobligaties kan volgens Yoo later deze week belangrijk worden voor de stabilisatie van de financiële markten. In afwachting dat we weten of de veiling een succes wordt, blijft de euro op de valutamarkten maar verzwakken. Daar zal waarschijnlijk geen verandering in komen zolang de rust in de eurozone niet is weergekeerd.