Italië verkocht obligaties met een looptijd van twee, zeven en tien jaar en haalde daarmee een totaal bedrag van 7,70 miljard euro op. De Italianen hadden een maximaal bedrag van 8 miljard euro vooropgesteld.

Het was de eerste veiling van staatsobligaties van een land uit de Europese periferie nadat Standard & Poor's eerder deze week een downgrading van de schulden van Griekenland, Portugal en Spanje

David Owen, hoofdeconoom bij Jefferies Group, merkte meteen op dat Italië anders is. De Italiaanse onevenwichten zijn veel kleiner dan die in andere landen uit de periferie van de eurozone. Bovendien zijn de Italiaanse banken veel gezonder dan de Griekse.

Italië verkocht obligaties met een looptijd van twee, zeven en tien jaar en haalde daarmee een totaal bedrag van 7,70 miljard euro op. De Italianen hadden een maximaal bedrag van 8 miljard euro vooropgesteld. Het was de eerste veiling van staatsobligaties van een land uit de Europese periferie nadat Standard & Poor's eerder deze week een downgrading van de schulden van Griekenland, Portugal en Spanje David Owen, hoofdeconoom bij Jefferies Group, merkte meteen op dat Italië anders is. De Italiaanse onevenwichten zijn veel kleiner dan die in andere landen uit de periferie van de eurozone. Bovendien zijn de Italiaanse banken veel gezonder dan de Griekse.