De rente op de 10-jarige Italiaanse staatsobligaties blijf ongewijzigd op 5,91%, die op de Spaanse met dezelfde looptijd daalde met 6 basispunten tot 5,85%. Als gevolg van de terugkeer in de rust in de eurozone daalden de koersen van de Duitse staatsobligaties.

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 gaven ongeveer een kwart procent prijs.

Telenet was de sterkste stijger binnen de index, Bekaert de sterkste daler. Op de valutamarkten steeg de koers van de euro.

Karel De Boeck wil zich inzetten voor Dexia

Onlangs maakte Dexia de halfjaarcijfers bekend. In de toelichting op de cijfers gaf de nieuwe topman Karel De Boeck de volgende toelichting: "Nu ik mijn functie van afgevaardigd bestuurder opneem, wil ik mijn waardering uiten voor het werk dat Pierre Mariani en zijn teams sinds 2008 in bijzonder moeilijke omstandigheden hebben verricht. Ik ben mij bewust van de grote verantwoordelijkheid die ik draag en weet dat ik kan rekenen op toegewijde medewerkers. In zijn nieuwe perimeter zal Dexia, met dezelfde vastberadenheid als vroeger, zijn gewicht voor de overheden verder verlagen, via een actief beheer van zijn balans".

De rente op de 10-jarige Italiaanse staatsobligaties blijf ongewijzigd op 5,91%, die op de Spaanse met dezelfde looptijd daalde met 6 basispunten tot 5,85%. Als gevolg van de terugkeer in de rust in de eurozone daalden de koersen van de Duitse staatsobligaties. De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 gaven ongeveer een kwart procent prijs. Telenet was de sterkste stijger binnen de index, Bekaert de sterkste daler. Op de valutamarkten steeg de koers van de euro.Karel De Boeck wil zich inzetten voor Dexia Onlangs maakte Dexia de halfjaarcijfers bekend. In de toelichting op de cijfers gaf de nieuwe topman Karel De Boeck de volgende toelichting: "Nu ik mijn functie van afgevaardigd bestuurder opneem, wil ik mijn waardering uiten voor het werk dat Pierre Mariani en zijn teams sinds 2008 in bijzonder moeilijke omstandigheden hebben verricht. Ik ben mij bewust van de grote verantwoordelijkheid die ik draag en weet dat ik kan rekenen op toegewijde medewerkers. In zijn nieuwe perimeter zal Dexia, met dezelfde vastberadenheid als vroeger, zijn gewicht voor de overheden verder verlagen, via een actief beheer van zijn balans".