De bid-to-cover ratio bedroeg 1,60, wat betekent dat er een gezonde vraag naar de obligaties bestond. De beleggers lieten zich dus niet afschrikken door de lage rentevoeten.

Bij de vorige veiling bedroeg de gemiddelde rentevoet op de Bunds nog 2,74%, in april was dat nog 2,56%. Joerg Mueller, woordvoerder van de Duitse overheid, noemde de veiling een succes.

Daarmee werd nogmaals de trend bevestigd dat de beleggers op zoek zijn naar kwaliteit. Moody's Investors Service waarschuwde gisteren nog dat de AAA rating van Duitsland, evenals die van Frankrijk, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, gevaar loopt.

De bid-to-cover ratio bedroeg 1,60, wat betekent dat er een gezonde vraag naar de obligaties bestond. De beleggers lieten zich dus niet afschrikken door de lage rentevoeten. Bij de vorige veiling bedroeg de gemiddelde rentevoet op de Bunds nog 2,74%, in april was dat nog 2,56%. Joerg Mueller, woordvoerder van de Duitse overheid, noemde de veiling een succes. Daarmee werd nogmaals de trend bevestigd dat de beleggers op zoek zijn naar kwaliteit. Moody's Investors Service waarschuwde gisteren nog dat de AAA rating van Duitsland, evenals die van Frankrijk, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, gevaar loopt.