Gebaseerd op een beperkt staal van een 30-tal onderzochte fondsen leverden de Belgische pensioenfondsen een zeer mooi mediaan rendement van +6,2% over de eerste 6 maanden van 2014.

Dat blijkt uit de Pension Investment Performance Survey (PIPS) van Mercer. Mooie resultaten werden behaald in de aandelenmarkten +6,8% (U.S.), +5,8% (Europa) en +5,9% (Emerging markets).

De enige uitzondering was de Japanse aandelenmarkt met een toch wat pover rendement van +1,0%.

Het rendement op obligaties over de eerste helft van het jaar was eveneens schitterend: een stijging met 7,1% voor staatsobligaties en 4,6% voor bedrijfsobligaties.

Beleggingen in vastgoed braken alle records en leverden een meerwaarde van 15,8% op.

Gebaseerd op een beperkt staal van een 30-tal onderzochte fondsen leverden de Belgische pensioenfondsen een zeer mooi mediaan rendement van +6,2% over de eerste 6 maanden van 2014. Dat blijkt uit de Pension Investment Performance Survey (PIPS) van Mercer. Mooie resultaten werden behaald in de aandelenmarkten +6,8% (U.S.), +5,8% (Europa) en +5,9% (Emerging markets). De enige uitzondering was de Japanse aandelenmarkt met een toch wat pover rendement van +1,0%. Het rendement op obligaties over de eerste helft van het jaar was eveneens schitterend: een stijging met 7,1% voor staatsobligaties en 4,6% voor bedrijfsobligaties. Beleggingen in vastgoed braken alle records en leverden een meerwaarde van 15,8% op.