Dat is 10 bps lager dan eerder deze week. De rente daalde door zorgen over de economische groei. Bernanke verkondigde dat de economie 'frustrerend langzaam' groeit.

Hij hintte niet op een derde ronde van QE3, maar het lijkt er ook niet op dat er op korte termijn verkrapping zal komen van het huidige ruime monetaire beleid. Voor de tweede helft van het jaar ziet Bernanke de economische groei wel aantrekken.

Het woensdag gepubliceerde Beige Book van de Fed liet zien dat de economische groei wel wat afzwakt, maar dat er geen tekenen zijn van een sterke groeivertraging.

Dat is 10 bps lager dan eerder deze week. De rente daalde door zorgen over de economische groei. Bernanke verkondigde dat de economie 'frustrerend langzaam' groeit. Hij hintte niet op een derde ronde van QE3, maar het lijkt er ook niet op dat er op korte termijn verkrapping zal komen van het huidige ruime monetaire beleid. Voor de tweede helft van het jaar ziet Bernanke de economische groei wel aantrekken. Het woensdag gepubliceerde Beige Book van de Fed liet zien dat de economische groei wel wat afzwakt, maar dat er geen tekenen zijn van een sterke groeivertraging.