Op dinsdag verkocht het ministerie van Financiën voor een bedrag van 21 miljard dollar aan staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar.

De belangstelling voor deze treasuries was ongemeen groot.

Sean Murphy, obligatiehandelaar voor Societe Generale in New York, merkte op dat de vraag naar staatsobligaties in de afgelopen 16 jaar nog nooit zo groot was geweest.

De bid-to-cover ratio, een betrouwbare barometer voor het aangeven van de vraag naar staatsobligaties, stond met 3,72 op het hoogste niveau sinds 1994. Er was dus veel meer vraag dan aanbod. De Amerikaanse schatkist veilde vorige week in totaal 82 miljard dollar aan staatsobligaties.

James Combias, hoofd treasury trading bij Mizuho Financial Group Inc., stelde vast dat er veel belangstelling voor Amerikaanse staatsobligaties vanuit het buitenland was.

Op dinsdag verkocht het ministerie van Financiën voor een bedrag van 21 miljard dollar aan staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar. De belangstelling voor deze treasuries was ongemeen groot. Sean Murphy, obligatiehandelaar voor Societe Generale in New York, merkte op dat de vraag naar staatsobligaties in de afgelopen 16 jaar nog nooit zo groot was geweest. De bid-to-cover ratio, een betrouwbare barometer voor het aangeven van de vraag naar staatsobligaties, stond met 3,72 op het hoogste niveau sinds 1994. Er was dus veel meer vraag dan aanbod. De Amerikaanse schatkist veilde vorige week in totaal 82 miljard dollar aan staatsobligaties. James Combias, hoofd treasury trading bij Mizuho Financial Group Inc., stelde vast dat er veel belangstelling voor Amerikaanse staatsobligaties vanuit het buitenland was.