De tweede strekking laat echter een heel ander geluid horen. De berichtgeving die we opgelepeld krijgen is van A tot Z gemanipuleerd, de autoriteiten en de centrale bankiers pogen met alle middelen die ze tot hun beschikking hebben te verbergen dat de zaken veel slechter gaan dan algemeen wordt aangenomen.

Volgens Francis Schutte van Goldonomics zal het vertellen van praatjes op een bepaald moment noodgedwongen stilvallen, meer bepaald wanneer de autoriteiten de controle over het systeem kwijtraken. Dit kan gebeuren met een big bang, eventueel zelfs met oorlog. Een dergelijke gebeurtenis zou gepaard kunnen gaan met een run op de dollar.

De tweede strekking laat echter een heel ander geluid horen. De berichtgeving die we opgelepeld krijgen is van A tot Z gemanipuleerd, de autoriteiten en de centrale bankiers pogen met alle middelen die ze tot hun beschikking hebben te verbergen dat de zaken veel slechter gaan dan algemeen wordt aangenomen. Volgens Francis Schutte van Goldonomics zal het vertellen van praatjes op een bepaald moment noodgedwongen stilvallen, meer bepaald wanneer de autoriteiten de controle over het systeem kwijtraken. Dit kan gebeuren met een big bang, eventueel zelfs met oorlog. Een dergelijke gebeurtenis zou gepaard kunnen gaan met een run op de dollar.