Het is volgens Tyler Durden van Zero Hedge nog veel te vroeg om het goud al af te schrijven. Het probleem is dat er een grote afwijking is ontstaan tussen de papieren en de fysieke goudmarkt. Daarbij wordt de rol van de COMEX en de Londen Bullion Market steeds meer in vraag gesteld.

Beide markten domineren de handel in papieren goud, maar de transacties aldaar vertellen niets over de grote vraag naar goud in China en in andere groeilanden. Steeds meer institutionele beleggers willen trouwens wel eens weten hoe het zit met de dekking van het papieren goud.

Het is volgens Tyler Durden van Zero Hedge nog veel te vroeg om het goud al af te schrijven. Het probleem is dat er een grote afwijking is ontstaan tussen de papieren en de fysieke goudmarkt. Daarbij wordt de rol van de COMEX en de Londen Bullion Market steeds meer in vraag gesteld. Beide markten domineren de handel in papieren goud, maar de transacties aldaar vertellen niets over de grote vraag naar goud in China en in andere groeilanden. Steeds meer institutionele beleggers willen trouwens wel eens weten hoe het zit met de dekking van het papieren goud.