China is per slot van rekening nog altijd een communistisch geleid land. De overheid streeft wel meer liberalisering na maar dit moet niet gaan uitmonden in een economie die oververhit raakt. Dreigt dat dan grijpt men in zoals we afgelopen weken zagen. Het is moeilijk om de balans te vinden tussen de twee.

Om die reden blijven we, ook na de recente koersval van de beurzen, niet enthousiast om in de tweede economie van de wereld te gaan beleggen. Het groeiverhaal kennen we wel en klopt als een bus. Maar de politieke aanwijzingen zorgen nu eenmaal voor teveel onzekerheid.

China is per slot van rekening nog altijd een communistisch geleid land. De overheid streeft wel meer liberalisering na maar dit moet niet gaan uitmonden in een economie die oververhit raakt. Dreigt dat dan grijpt men in zoals we afgelopen weken zagen. Het is moeilijk om de balans te vinden tussen de twee. Om die reden blijven we, ook na de recente koersval van de beurzen, niet enthousiast om in de tweede economie van de wereld te gaan beleggen. Het groeiverhaal kennen we wel en klopt als een bus. Maar de politieke aanwijzingen zorgen nu eenmaal voor teveel onzekerheid.