De markt had daar al rekening mee gehouden. Toch zou Shell de onderkant van de range (USD 175 miljard) nog kunnen halen, maar er zijn veel onzekerheden.

Aangezien in 2015 een grote stap zou moeten worden gedaan naar een hogere kasstroom blijft die onzekerheid voorlopig nog spelen.

Shell heeft echter een mooi voorschot gegeven op de verwachte verbeteringen op lange termijn door het dividend met 5% te verhogen naar USD 0,47 per aandeel (USD 1,88 op jaarbasis).

Gezien de nog altijd hoge kasstroom, de verkopen van

activa, de sterke balans en de wat lagere investeringen is er voldoende ruimte voor groei van het dividend. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen voor het aandeel.

De markt had daar al rekening mee gehouden. Toch zou Shell de onderkant van de range (USD 175 miljard) nog kunnen halen, maar er zijn veel onzekerheden. Aangezien in 2015 een grote stap zou moeten worden gedaan naar een hogere kasstroom blijft die onzekerheid voorlopig nog spelen. Shell heeft echter een mooi voorschot gegeven op de verwachte verbeteringen op lange termijn door het dividend met 5% te verhogen naar USD 0,47 per aandeel (USD 1,88 op jaarbasis). Gezien de nog altijd hoge kasstroom, de verkopen van activa, de sterke balans en de wat lagere investeringen is er voldoende ruimte voor groei van het dividend. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen voor het aandeel.