Het akkoord is namelijk maar een verwaterde versie van het competiviteitspact dat Duitsland en Frankrijk eerder hadden voorgesteld. Het is dan ook de vraag of het zal volstaan om de financiële markten te overtuigen.

Bovendien is er eigenlijk ook nog altijd geen oplossing geformuleerd over de manier waarop de Europese begrotingscrisis moet worden aangepakt. Die dreigt nog steeds te escaleren.

Het is ook allesbehalve zeker in welke mate de leden van de eurozone zich aan de gemaakte afspraken gaan houden. Van sancties voor overtreders is er alleszins nog geen sprake.

Het akkoord is namelijk maar een verwaterde versie van het competiviteitspact dat Duitsland en Frankrijk eerder hadden voorgesteld. Het is dan ook de vraag of het zal volstaan om de financiële markten te overtuigen. Bovendien is er eigenlijk ook nog altijd geen oplossing geformuleerd over de manier waarop de Europese begrotingscrisis moet worden aangepakt. Die dreigt nog steeds te escaleren. Het is ook allesbehalve zeker in welke mate de leden van de eurozone zich aan de gemaakte afspraken gaan houden. Van sancties voor overtreders is er alleszins nog geen sprake.