Dat is ook logisch aangezien de maandelijkse aflossing niet hoger mag zijn dan een bepaald deel van de inkomsten, die op hun beurt sinds het begin van de crisis stagneren, terwijl de vastgoedprijzen de kredieten doen stijgen.

Nu is het wel zo dat dit probleem zich in België minder voordoet dan elders: bijna de helft van de deelnemers aan de enquête in Spanje of in Italië en 26% in Frankrijk verklaart moeilijkheden te hebben om hun huur te betalen of de maandsom van hun krediet af te lossen.

Dat verklaart waarom er in Spanje en Italië zo veel hypothecaire kredieten niet worden terugbetaald, terwijl dat bij ons nog meevalt.

Dat is ook logisch aangezien de maandelijkse aflossing niet hoger mag zijn dan een bepaald deel van de inkomsten, die op hun beurt sinds het begin van de crisis stagneren, terwijl de vastgoedprijzen de kredieten doen stijgen. Nu is het wel zo dat dit probleem zich in België minder voordoet dan elders: bijna de helft van de deelnemers aan de enquête in Spanje of in Italië en 26% in Frankrijk verklaart moeilijkheden te hebben om hun huur te betalen of de maandsom van hun krediet af te lossen. Dat verklaart waarom er in Spanje en Italië zo veel hypothecaire kredieten niet worden terugbetaald, terwijl dat bij ons nog meevalt.