De autoriteiten vrezen voor bank runs wanneer er iets zou gebeuren met één of meer grote banken. Ze hebben er alle belang bij dat transacties digitaal uitgevoerd worden en dat er zo min mogelijk geld in de vorm van cash wordt afgehaald. Kapitaalcontrole is het nieuwe orde woorden gevonden.

Zelfs de Zwitserse banken, die ooit volledig ten dienste van de klanten stonden, mogen de opname van grote hoeveelheden cash niet meer toestaan. Maar ze hebben toch een uitweg gevonden via Hong Kong, zodat hun klanten er vooralsnog in slagen om cash geld in huis te krijgen.

De autoriteiten vrezen voor bank runs wanneer er iets zou gebeuren met één of meer grote banken. Ze hebben er alle belang bij dat transacties digitaal uitgevoerd worden en dat er zo min mogelijk geld in de vorm van cash wordt afgehaald. Kapitaalcontrole is het nieuwe orde woorden gevonden. Zelfs de Zwitserse banken, die ooit volledig ten dienste van de klanten stonden, mogen de opname van grote hoeveelheden cash niet meer toestaan. Maar ze hebben toch een uitweg gevonden via Hong Kong, zodat hun klanten er vooralsnog in slagen om cash geld in huis te krijgen.