In normale omstandigheden zou dat inderdaad gebeurd zijn, maar tot stomme verbazing van velen heeft de inflatie voorlopig nog geen vaste voet aan de grond gekregen. De gevolgen laten zich raden: ze verloren veel geld aan de posities ingenomen op het goud, vooral omdat die posities vaak geleveraged waren.

Het probleem is echter dat het vers gedrukt geld door de banken niet is uitgeleend geworden maar integendeel in de reserves werd opgenomen. Die reserves bij de banken overtreffen momenteel het bedrag van 2000 miljard dollar en meteen is duidelijk waarom ook de hyperinflationisten de bal zo ver hebben misgeslagen.

In normale omstandigheden zou dat inderdaad gebeurd zijn, maar tot stomme verbazing van velen heeft de inflatie voorlopig nog geen vaste voet aan de grond gekregen. De gevolgen laten zich raden: ze verloren veel geld aan de posities ingenomen op het goud, vooral omdat die posities vaak geleveraged waren. Het probleem is echter dat het vers gedrukt geld door de banken niet is uitgeleend geworden maar integendeel in de reserves werd opgenomen. Die reserves bij de banken overtreffen momenteel het bedrag van 2000 miljard dollar en meteen is duidelijk waarom ook de hyperinflationisten de bal zo ver hebben misgeslagen.