De centrale bankier controleren namelijk alleen de korte rente, de rente op lange termijn wordt door de obligatiemarkten bepaald. Daar loert dan ook het gevaar, want die lange rente kan vroeg of laat plots beginnen te stijgen. De Verenigde Staten lopen op dat vlak het meeste gevaar.

Vroeg of laat zullen echter ook de centrale banken de rentes weer naar normale niveaus moeten brengen. Een trendommekeer in de rente kan een bom onder de Europese bedrijfswereld leggen. Veel Europese bedrijven in moeilijkheden zitten op heel veel schulden en die schuldenberg kan hen wurgen wanneer de rente stijgt.

De centrale bankier controleren namelijk alleen de korte rente, de rente op lange termijn wordt door de obligatiemarkten bepaald. Daar loert dan ook het gevaar, want die lange rente kan vroeg of laat plots beginnen te stijgen. De Verenigde Staten lopen op dat vlak het meeste gevaar. Vroeg of laat zullen echter ook de centrale banken de rentes weer naar normale niveaus moeten brengen. Een trendommekeer in de rente kan een bom onder de Europese bedrijfswereld leggen. Veel Europese bedrijven in moeilijkheden zitten op heel veel schulden en die schuldenberg kan hen wurgen wanneer de rente stijgt.