Hoeness had namelijk 'vergeten' om een bankrekening in Zwitserland aan te melden. De druk op Merkel om de woordenstrijd met Frankrijk op te voeren economische politiek neemt anderzijds zienderogen toe. Door hard in te hakken op de Frnsen zou Merkel opnieuw meer kiezers achter haar kunnen krijgen.

Maar de vraag blijft of die strategie slaagkansen heeft. Veel Duitsers willen meer dan alleen maar besparingen, zoals blijkt uit het succes van de nieuwe partij Alternative für Deutschland. Deze partij is kort en goed voorstander van een Dexit, een Duitse exit uit de eurozone.

Hoeness had namelijk 'vergeten' om een bankrekening in Zwitserland aan te melden. De druk op Merkel om de woordenstrijd met Frankrijk op te voeren economische politiek neemt anderzijds zienderogen toe. Door hard in te hakken op de Frnsen zou Merkel opnieuw meer kiezers achter haar kunnen krijgen. Maar de vraag blijft of die strategie slaagkansen heeft. Veel Duitsers willen meer dan alleen maar besparingen, zoals blijkt uit het succes van de nieuwe partij Alternative für Deutschland. Deze partij is kort en goed voorstander van een Dexit, een Duitse exit uit de eurozone.