Chanos waarschuwt de beleggers dan ook om een grote boog heen te maken rond alles wat met Chinees vastgoed te maken heeft. Dat geldt ook voor aandelen van bedrijven die bouwmaterialen leveren, voor transportbedrijven, voor vastgoedontwikkelaars enzovoort.

Chanos verwijst naar de Chinese spooksteden, die in snel tempo worden gebouwd maar waar niemand woont. Veel Chinezen dreigen al hun spaargeld te verliezen, want dat spaargeld is vaak belegd in vastgoed. Stort de markt in, dan zal blijken dat er geen vangnet ter beschikking staat.

Chanos waarschuwt de beleggers dan ook om een grote boog heen te maken rond alles wat met Chinees vastgoed te maken heeft. Dat geldt ook voor aandelen van bedrijven die bouwmaterialen leveren, voor transportbedrijven, voor vastgoedontwikkelaars enzovoort. Chanos verwijst naar de Chinese spooksteden, die in snel tempo worden gebouwd maar waar niemand woont. Veel Chinezen dreigen al hun spaargeld te verliezen, want dat spaargeld is vaak belegd in vastgoed. Stort de markt in, dan zal blijken dat er geen vangnet ter beschikking staat.