De markt werd ongerust over de lage productie, de prijs steeg zo'n 100 USD per ton en tevens ontwikkelde zich een stevige "inverse".

Na de prijsvriendelijke Price Outlook Conference in Kuala Lumpur leken deze prijsverhoging en "inverse" de vraag sterk te verminderen en landen zoals India kochten veel soja- en zonnebloemolie omwille van hun competitieve prijzen vergeleken met palmolie.

Bovendien steeg de palmproductie in maart opnieuw met 17% maand op maand waardoor de voorraden gelijk bleven. Het gebrek aan vraag en de nadelige prijsconcurrentie resulteerde in een verslechtering van de prijzen en het einde van de "inverse". De palmoliemarkt handelde tussen USD 850 en USD 970 per ton CIF Rotterdam.

De prijs van palmpitolie deed eveneens zijn voordeel met de lage voorraden en het prijsvriendelijke scenario.

Gecombineerd met de zeer krappe situatie voor kokosolie steeg de prijs van palmpitolie van USD 1 140 tot USD 1 410 per ton CIF Rotterdam en tot een premie van USD 500 per ton boven palmolie.

De markt werd ongerust over de lage productie, de prijs steeg zo'n 100 USD per ton en tevens ontwikkelde zich een stevige "inverse". Na de prijsvriendelijke Price Outlook Conference in Kuala Lumpur leken deze prijsverhoging en "inverse" de vraag sterk te verminderen en landen zoals India kochten veel soja- en zonnebloemolie omwille van hun competitieve prijzen vergeleken met palmolie. Bovendien steeg de palmproductie in maart opnieuw met 17% maand op maand waardoor de voorraden gelijk bleven. Het gebrek aan vraag en de nadelige prijsconcurrentie resulteerde in een verslechtering van de prijzen en het einde van de "inverse". De palmoliemarkt handelde tussen USD 850 en USD 970 per ton CIF Rotterdam. De prijs van palmpitolie deed eveneens zijn voordeel met de lage voorraden en het prijsvriendelijke scenario. Gecombineerd met de zeer krappe situatie voor kokosolie steeg de prijs van palmpitolie van USD 1 140 tot USD 1 410 per ton CIF Rotterdam en tot een premie van USD 500 per ton boven palmolie.