Vooral de investment bank presteerde tijdens de eerste drie maanden van dit jaar erg sterk. In de toelichting bij de cijfers werd bekendgemaakt dat dit jaar in de Verenigde Staten 9000 nieuwe jobs zijn voorzien.

De nettowinst per aandeel kwam over de verslagperiode uit op 74 dollarcent, tegenover 40 dollarcent tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een winst per aandeel van 68 dollarcent.

De omzet bedroeg op kwartaalbasis 28,20 miljard dollar, tegenover 26,90 miljard dollar twaalf maanden eerder. De consensusverwachting lag slechts op een omzet van 26,50 miljard dollar.

De nettowinst van de investment bank bedroeg 2,50 miljard dollar en dat was veel beter dan verwacht. In de grijze handel noteert de koers van JP Morgan Chase zowat 3% hoger.

Vooral de investment bank presteerde tijdens de eerste drie maanden van dit jaar erg sterk. In de toelichting bij de cijfers werd bekendgemaakt dat dit jaar in de Verenigde Staten 9000 nieuwe jobs zijn voorzien. De nettowinst per aandeel kwam over de verslagperiode uit op 74 dollarcent, tegenover 40 dollarcent tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een winst per aandeel van 68 dollarcent. De omzet bedroeg op kwartaalbasis 28,20 miljard dollar, tegenover 26,90 miljard dollar twaalf maanden eerder. De consensusverwachting lag slechts op een omzet van 26,50 miljard dollar. De nettowinst van de investment bank bedroeg 2,50 miljard dollar en dat was veel beter dan verwacht. In de grijze handel noteert de koers van JP Morgan Chase zowat 3% hoger.