Volgens Foroohar zal dat echter wel een vrome wens blijven, de terugkeer van de goede tijden hoeven we voorlopig niet meer te verwachten.

We stevenen namelijk af op een harde realiteit die door de Gross-economen Gross en El-Erian de 'new normal' worden genoemd.

Dat 'New Normal' wordt gekenmerkt door trage groei wereldwijd, een afname van het consumentenvertrouwen, minder geld beschikbaar voor de overheden om uit te geven, bedrijfswinsten die onder druk staan staan, het verlies van vertrouwen in de Verenigde Staten als natie enzovoort.

Dit alles zal er toe bijdragen dat de rendementen in de toekomst een stuk lager zullen liggen dan we in het verleden gewend waren.

Volgens Foroohar zal dat echter wel een vrome wens blijven, de terugkeer van de goede tijden hoeven we voorlopig niet meer te verwachten. We stevenen namelijk af op een harde realiteit die door de Gross-economen Gross en El-Erian de 'new normal' worden genoemd. Dat 'New Normal' wordt gekenmerkt door trage groei wereldwijd, een afname van het consumentenvertrouwen, minder geld beschikbaar voor de overheden om uit te geven, bedrijfswinsten die onder druk staan staan, het verlies van vertrouwen in de Verenigde Staten als natie enzovoort. Dit alles zal er toe bijdragen dat de rendementen in de toekomst een stuk lager zullen liggen dan we in het verleden gewend waren.