Ze stonden dan ook met de mond vol tanden toe te kijken hoe de goudprijs in vrije vol ging.

Alles draait om het verschil tussen papieren en fysiek goud, beide markten werken totaal anders. Veel mensen die fysiek goud bezitten, hebben dat gekocht in de vorm van juwelen. Dat goud zal nooit de markt bereiken, bij overlijden wordt het doorgegeven aan de kinderen.

Wie papieren goud koopt, doet dat duidelijk vanuit het standpunt van een belegger met het oog op het realiseren van een meerwaarde. Blijft die uit, dan zal de belegger zijn posities in het goud afbouwen.

Glitter verwacht dat de goudprijs verder zal dalen tot op zijn nominale productiekost, die op ongeveer 1100 dollar wordt geraamd.

Ze stonden dan ook met de mond vol tanden toe te kijken hoe de goudprijs in vrije vol ging. Alles draait om het verschil tussen papieren en fysiek goud, beide markten werken totaal anders. Veel mensen die fysiek goud bezitten, hebben dat gekocht in de vorm van juwelen. Dat goud zal nooit de markt bereiken, bij overlijden wordt het doorgegeven aan de kinderen. Wie papieren goud koopt, doet dat duidelijk vanuit het standpunt van een belegger met het oog op het realiseren van een meerwaarde. Blijft die uit, dan zal de belegger zijn posities in het goud afbouwen. Glitter verwacht dat de goudprijs verder zal dalen tot op zijn nominale productiekost, die op ongeveer 1100 dollar wordt geraamd.