De vraag was trouwens groter dan het aanbod. Griekenland verkocht voor 780 miljoen euro aan staatsobligaties met een looptijd van 26 weken, dit tegen een rentevoet van 4,55%. De vraag overtrof 7,67 keer het aanbod.

Daarnaast werd voor een bedrag van 780 miljoen euro aan staatsobligaties met een looptijd van 52 weken verkocht, aan een coupon van 4,85%. De bid-to-cover ratio bedroeg in dit geval 6.54.

Het succes van deze veiling is uiteraard relatief. In januari moest er nog maar 2,20% rente worden betaald op de obligaties met een looptijd van 52 weken.

Het reddingsplan dat afgelopen weekend werd goedgekeurd, heeft uiteindelijk dus maar half gewerkt.

Griekenland is volgens David Owen, hoofdeconoom Europa bij Jefferies International Ltd. in Londen, voorlopig in staat om zichzelf te bedruipen. Op langere termijn zijn de fundamentals voor Griekenland echter niet verbeterd. Het land zal trouwens nog

moeten bewijzen ook obligaties met een langere looptijd geplaatst te krijgen.

De vraag was trouwens groter dan het aanbod. Griekenland verkocht voor 780 miljoen euro aan staatsobligaties met een looptijd van 26 weken, dit tegen een rentevoet van 4,55%. De vraag overtrof 7,67 keer het aanbod. Daarnaast werd voor een bedrag van 780 miljoen euro aan staatsobligaties met een looptijd van 52 weken verkocht, aan een coupon van 4,85%. De bid-to-cover ratio bedroeg in dit geval 6.54. Het succes van deze veiling is uiteraard relatief. In januari moest er nog maar 2,20% rente worden betaald op de obligaties met een looptijd van 52 weken. Het reddingsplan dat afgelopen weekend werd goedgekeurd, heeft uiteindelijk dus maar half gewerkt. Griekenland is volgens David Owen, hoofdeconoom Europa bij Jefferies International Ltd. in Londen, voorlopig in staat om zichzelf te bedruipen. Op langere termijn zijn de fundamentals voor Griekenland echter niet verbeterd. Het land zal trouwens nog moeten bewijzen ook obligaties met een langere looptijd geplaatst te krijgen.