Dat is op de eerste plaats het geval met de resultaten van Club Med die worden gepubliceerd. Voor Umicore kunnen de cijfers van Johnson Matthey interessant worden.

Daarnaast kijken we in de Verenigde Staten op de eerste plaats uit naar de cijfers van Navistar. In de chipsector zijn de resultaten van Altera de moeite van het vermelden waard. Ook Quiksilver komt met resultaten.

Veel belangstelling voor Duitse bedrijfsobligaties

Vanwege de relatief goede economische vooruitzichten en de lage werkloosheid in Duitsland is er bij beleggers veel belangstelling voor obligaties van Duitse bedrijven.

De bedrijven staan er volgens Theodoor Gilissen Bankiers over het algemeen goed voor en hebben stabiele ratings, waardoor deze leningen door beleggers als veilige haven worden gezien. Volgens RBS zijn er dit jaar 63% meer leningen door Duitse bedrijven uitgegeven dan vorig jaar.

De risico-opslag voor opkomende markten is met 414 bps dicht in de buurt van de hoogste stand van dit jaar (418 bps medio januari). Ook de verschillende iTraxx indices zijn opgelopen de afgelopen tijd.

De iTraxx Europe index staat momenteel op 230 bps. In maart stond deze index nog op 130 bps. De Markit iTraxx Crossover Index van 50 bedrijven met een BBB of BB rating steeg naar 736, na een stijging van 69 bps tot 720 in de maand mei.

Dat is op de eerste plaats het geval met de resultaten van Club Med die worden gepubliceerd. Voor Umicore kunnen de cijfers van Johnson Matthey interessant worden. Daarnaast kijken we in de Verenigde Staten op de eerste plaats uit naar de cijfers van Navistar. In de chipsector zijn de resultaten van Altera de moeite van het vermelden waard. Ook Quiksilver komt met resultaten. Veel belangstelling voor Duitse bedrijfsobligaties Vanwege de relatief goede economische vooruitzichten en de lage werkloosheid in Duitsland is er bij beleggers veel belangstelling voor obligaties van Duitse bedrijven. De bedrijven staan er volgens Theodoor Gilissen Bankiers over het algemeen goed voor en hebben stabiele ratings, waardoor deze leningen door beleggers als veilige haven worden gezien. Volgens RBS zijn er dit jaar 63% meer leningen door Duitse bedrijven uitgegeven dan vorig jaar. De risico-opslag voor opkomende markten is met 414 bps dicht in de buurt van de hoogste stand van dit jaar (418 bps medio januari). Ook de verschillende iTraxx indices zijn opgelopen de afgelopen tijd. De iTraxx Europe index staat momenteel op 230 bps. In maart stond deze index nog op 130 bps. De Markit iTraxx Crossover Index van 50 bedrijven met een BBB of BB rating steeg naar 736, na een stijging van 69 bps tot 720 in de maand mei.